Nasz projekt dla Szampan Charpentier

Champagne Charpentier to producent szampana o niskiej temperaturze fermentacji (dojrzewanie od 36 miesięcy do 6 lat). Posiada 24 hektary winnic i 9 odmian.

- Projekt klienta -

W Château-Thierry, Champagne Charpentier stworzył nowy zakład winifikacji. W związku z tym potrzebowali wyposażyć magazyn w rozwiązanie dostosowane do ich wysokonakładowej produkcji, częstotliwości rotacji produktów i przygotowywania zamówień.

- Rozwiązanie Provost -

W tej samej przestrzeni stworzyliśmy specjalny obszar magazynowy o dużej gęstości z elektrycznym wózkiem wahadłowym i dynamicznym obszarem kompletacji (Carrier Pushback) idealnie dostosowanym do przygotowywania zamówień.

web_Provost_Charpentier_033@ACHphoto
Poprzedni
Następny
  • 7 m wysokości
  • 15 palet na głębokości
  • 405 palet

Magazynowanie o dużej gęstości z wózkiem wahadłowym

Nasz system składowania Last In - First Out o wysokiej gęstości umożliwia przechowywanie butelek zapakowanych w kartony na paletach na 4 poziomach o wysokości do 7 metrów.

Dla lepszego logistycznego zarządzania zapasami, ten obszar magazynowy składa się z 9 korytarzy odpowiadających liczbie roczników. Każdy korytarz może pomieścić do 15 palet

Integracja wózka wahadłowego gwarantuje bezpieczeństwo kierowców wózków widłowych, którzy nie wchodzą do korytarzy magazynowych. Jedna paleta odpowiada 480 butelkom lub 960 kg i może stanowić zagrożenie podczas obsługi ręcznej.

Dostępna przestrzeń jest zatem całkowicie zoptymalizowana, umożliwiając przechowywanie 405 palet lub 194 400 butelek (388 ton).

  • Pod klucz Projekt pod klucz
  • Oszczędność miejsca Optymalizacja przestrzeni
  • Standardy bezpieczeństwa Bezpieczeństwo
web_Provost_Charpentier_063@ACHphoto

Dynamiczny obszar do przygotowywania zamówień

Aby usprawnić przygotowywanie zamówień dla profesjonalistów (sprzedawców win, restauracji itp.), palety są umieszczane w systemie Carrier Pushback.

Ten system magazynowania akumulacyjnego opiera się na zarządzaniu Last In-First Out, z pojedynczą referencją przechowywaną na każdym poziomie. Ułatwia to przygotowywanie zamówień, dzięki czemu nie ma wątpliwości, które roczniki są wybierane!

Ta strefa składa się z 5 korytarz i 6 palet o głębokości 3 poziomów. Odpowiada to 90 paletom, czyli 43 200 butelkom i 86 tonom przechowywanych produktów.

Odkryj podobne projekty

DSC_1871

Rémy Martin

Budowa nowej piwnicy z 2-poziomową platformą
Grands_vins_Bordeaux_Trolleys 500 kg

Branża winiarska

Wózek na miarę jako szuflada pod paletą

Czy masz projekt?

Nasze zespoły mogą Ci pomóc we wszystkich potrzebach.

Mam projekt

Katalog

Otrzymaj nasz katalog

Pobierz
Loading...